Al Muwatta' Imam Malik

De Jongerencommissie lanceert de Moskee Ibrahim Academy. Tot aan de zomervakantie zullen er lessenreeksen plaatsvinden waarin de islamitische gemeenschap voorzien wordt van kennis. Iedereen die behoefte heeft om kennis op te doen, is van harte welkom. De lessen van Al Muwatta' Imam Malik zullen worden verzorgd door sheikh Mhamed Aarab.

Wat houdt ‘Al Muwatta’ Imam Malik’ in?

Al Muwatta’ Imam Malik is een samenstelling van 1900 ahadieth die verwerkt zijn in een boek door Imam Malik. Deze 1900 ahadieth zijn een selectie uit de 100.000 ahadieth die de Imam tot zijn beschikking had. In deze ahadieth worden de rituelen, gebruiken, normen en waarden van de profeet behandeld.

Cursusjaar 2022/2023

De bedoeling van deze lessen is om samen met sheikh Aarab zoveel mogelijk ahadieth te behandelen. We zullen ze samen met hem lezen en hij zal ons van uitleg voorzien. Het is uiteraard mogelijk om aantekeningen te maken zodat je de stof beter onthoudt en later terug kan kijken. Via de mail ontvang je meer informatie over eventuele boeken die je kan of moet aanschaffen.

De lessenreeks Al Muwatta’ Imam Malik zal bestaan uit 25 lessen. Deze lessen zullen op donderdag 6 oktober 2022 van start gaan en elke donderdag van 19:30 tot 21:30 uur te volgen zijn. In juni 2023 zal deze lessenreeks eindigen in sha Allah. De lessen zullen zowel online als fysiek te volgen zijn en is voor zowel broeders als zusters. De inschrijfkosten bedragen €100,- en is exclusief boeken en/of andere lesmaterialen.

Combineren met andere lessen

Mocht je meerdere lessen in deze Moskee Ibrahim Academy willen volgen, dan betaal je minder voor de tweede lessenreeks en nog minder voor de derde lessenreeks. Als je je aanmeldt voor twee lessenreeksen betaal je voor de tweede lessenreeks € 75,-. Wil je de derde lessenreeks ook? Dan betaal je voor de tweede lessenreeks € 75,- en voor de derde lessenreeks € 50,-.

Vragen?

Heb je vragen? Mail of app ons dan. Dat kan via lessen@moskeeibrahim.nl en via ons whatsapp nummer 0684928412.