Ons onderwijssysteem

De methode voor koranonderwijs wordt bij ons in de moskee nog steeds op dezelfde manier gegeven als eeuwen geleden. Een houten bord, inkt, en een qalam. Dit is een 'pen' gemaakt van bamboestok. Het leereffect via deze methode geeft het meest leerrendement.

De docent dicteert de koranverzen waarbij de leerling deze verzen omzet in geschreven letters en leestekens. De leerling herhaalt de zin zodat de docent de volgende verzen dicteert. Bij het verkeerd uitspreken van de woorden herkent de docent de fout meteen en helpt de leerling met de correcte uitspraak. Dit gaat zo verder totdat de leerling zijn bord vol heeft geschreven.

Na het schrijven is het tijd voor het memoriseren. De kracht zit hem in de herhaling zoals met vele dingen in het leven. Nadat de leerling het geschreven stuk tekst uit zijn hoofd kent gaat hij op voor een mondelinge overhoring bij de docent. Indien dit foutloos gebeurd mag de leerling door naar het volgend hoofdstuk, dit gaat zo door totdat het kind de hele koran uit zijn hoofd leert kennen.

Moge Allah Baraka plaatsen in de docenten en leerlingen die bezig zijn met het Woord van Allah.

De Korandragers

Deze video is mede mogelijk gemaakt door MoVision Producties