Tajweed Wetenschappen

De Jongerencommissie lanceert de Moskee Ibrahim Academy. Tot aan de zomervakantie zullen er lessenreeksen plaatsvinden waarin de islamitische gemeenschap voorzien wordt van kennis. Iedereen die behoefte heeft om kennis op te doen, is van harte welkom. De lessen van Tajweed Wetenschappen zullen worden verzorgd door sheikh Abdelmajid Bouazzati.

Wat is Tajweed?

Tajweed wordt gehanteerd bij het lezen van de koran. Het zijn regels die worden toegepast bij het lezen, zodat elke letter zijn eigen waarde krijgt waardoor je de Koran correct en foutloos leest. Het doel is om de woorden uit de Koran te lezen zoals het hoort.

Wat is het oordeel over de wetenschap van Tajweed?

Het is een فرض كفاية (fardhou kifaye) om de wetenschap der Tajweed te leren kennen. Het is een فرض عين (fardhou ‘ayn) om de Tajweed te praktiseren tijdens de recitatie van de Koran. En dit betekent dat iedere moslim verplicht is om zich aan de regels van de Tajweed te houden tijdens de recitatie van de Koran.

Cursusjaar 2022/2023

De lessen zullen gegeven worden aan studenten die de Koran vrij vlot kunnen lezen. Het niveau zal zijn van gemiddeld tot gevorderd. Bij de lessen is het mogelijk om aantekeningen te maken. Via de mail ontvang je meer informatie over eventuele boeken die je kan of moet aanschaffen.

De lessenreeks Tajweed Wetenschappen zal bestaan uit 25 lessen. Deze lessen zullen op woensdag 5 oktober 2022 van start gaan en elke woensdag van 19:30 tot 21:30 uur te volgen zijn. In juni 2023 zal deze lessenreeks eindigen in sha Allah. De lessen zullen alleen fysiek te volgen zijn en is voor broeders. De inschrijfkosten bedragen €100,- en is exclusief boeken en/of andere lesmaterialen.

Combineren met andere lessen

Mocht je meerdere lessen in deze Moskee Ibrahim Academy willen volgen, dan betaal je minder voor de tweede lessenreeks en nog minder voor de derde lessenreeks. Als je je aanmeldt voor twee lessenreeksen betaal je voor de tweede lessenreeks € 75,-. Wil je de derde lessenreeks ook? Dan betaal je voor de tweede lessenreeks € 75,- en voor de derde lessenreeks € 50,-.

Vragen?

Heb je vragen? Mail of app ons dan. Dat kan via lessen@moskeeibrahim.nl en via ons whatsapp nummer 0684928412.